Luminile – cel mai eficient artificiu pentru un decor fabulos

Many brides think that lighting is an over the top expense that isn’t worth it,  but please believe me when I say lighting is one of the best things you can ever do for any party anywhere, especially a wedding. Lighting is such a key element when you’re throwing a party. (David Tutera, Celebrity Entertaining Expert and TV Personality)

Si da, asa este… iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie sa te ocupi la nunta ta. Imagineaza-ti ca esti un super star si ca ti-ai petrecut toata ziua aranjandu-te. Ai tinuta perfecta, cei mai renumiti hair stylisti si make-up artisti te infrumuseteaza, arati si te simti pur si simplu fabuloasa. Trebuie sa mergi la o sedinta foto pentru a poza pentru coperta unei reviste ce va fi momentul cheie din viata ta… dar cand ajungi acolo realizezi ca lumina este fluorescenta. Mai mai ca seamana cu lumina dintr-un beci sau cu cea data de micul bec din frigider. Nu numai ca este nedrept fata de tine, dar pe deasupra nici nu va vedea nimeni cata munca ai depus sa te pregatesti si sa fii atat de frumoasa.

Cam asa se intampla si cu miresele care consuma mult timp si energie (nici nu mai mentionez banii cheltuiti) pe a aranjarea receptiilor pentru pentrecerea nuntii, spunand ca nu au nevoie de nicio iluminare in plus si se trezesc intr-o sala cu lumina fluorescenta.

Iluminatul este cel ce transforma orice eveniment intr-unul uimitor. Uneori iluminatul este mai important decat decorul atunci cand vrei sa transformi o banala camera intr-un loc de necrezut. Cel mai rapid mod in care poti transforma o incapere fara culoare intr-una fabuloasa este prin cateva „lumini” bine plasate, iar asta nici nu inseamna sa depasesti bugetul si nici nu e atat de complicat pe cat pare.

  • Gaseste firma care se ocupa de iluminat intrebandu-i pe cei care manageriaza locatia nuntii tale. Uneori chiar ei sunt cei care se ocupa de lumini, dar asigura-te ca iti poti permite ce iti ofera (uneori iti pot recomanda pe un anumit furnizor care nu este chiar cel mai ieftin).
  • Daca trebuie sa iti gasesti singura un furnizor pentru iluminat cerceteaza mai intai si cere recomandari din partea fostelor mirese.
  • Nu angaja o firma de iluminat care se ocupa de asta doar la concerte si care nu a mai organizat pana acum un iluminat al unei nunti. Iluminatul la o nunta este foarte diferit de cel al unui show.
  • Spune-i firmei de iluminat ca ai un buget fix si intreba ce iti pot oferi in limita acestuia.
  • In ordinea importantei trebuie sa iluminezi:

Entertainmentul (formatia si scena pe care o sa cante aceasta sau alti invitati veniti sa creeze atmosfera)

iluminare nunta, lumini nunta, iluminat scena, formatie nunta, aranjament floral, lumini mov si roz

foto credit: Darin Fong via aileentran.com

Ringul de dans

Mesele

  • Daca vrei sa mergi mai departe de asta si sa iluminezi perimetrul incaperii (peretii), tortul sau locul ceremoniei te sfatuiesc sa o faci! Iluminatul special are un impact puternic asupra aspectului per ansamblu. De obicei firmele de iluminat iti ofera design special (poate chiar monograma cuplului vostru proiectata pe tavan sau pe ringul de dans). Intreaba si vezi ce iti pot oferi!

Asa-i ca te-am convins sa acorzi o mai mare importanta iluminatului si vrei sa profiti de asta transformandu-ti nunta intr-una uimitoare?

Autor: Adela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s