Pe la noi si pe la altii. O nunta si 1200 de mirese

Daca la noi nuntile depasesc cu greu 200 de invitati, haideti sa vedem cum arta o nunta cu 1200 de mirese. Nu va ganditi ca este vorba doar de un shooting foto menit sa creeze senzatie in tabloide. S-a intamplat in Corea de Sud in urma cu 5 luni si este cat se poate de reala.

Moon-mass-wedding-South-Korea-1

Foto credit: DCL

Mii de membri ai ”Bisericii Unite”, cunoscuti sub numele de ”Moons” s-au casatorit in Coreea de Sud, in cadrul unei nunti in masa, prima de la moartea fondatorului controversatei biserici – Sun Myung Moon.

Vaduva sa de 70 de ani, Rev Moon, Hak Ja Han, a prezidat ”Ceremonia de binecuvantare”, iar pentru asta barbati si femei din intreaga lume au calatorit aproximativ 37 mile in nord-estul Seul-ului.

nunta cu 1200 de mirese

Foto credit: DCL

Casatoriile in masa au reprezentat intotdeauna o preocupare a bisericii, care invata ca dragostea romantica duce la promiscuitate sexuala, cupluri nepotrivite si societati disfunctionale. Desi casatoriile aranjate sunt lasate pe seama parintilor, in general, multe cupluri aleg ca biserica sa se ocupe de aranjarea casatoriei lor. De exemplu 400 dintre adepti se asociasera doar cu cateva zile inainte de ceremonie.

enhanced-buzz-wide-9471-1361199713-3

Foto credit: DCL

Cei care aleg sa fie ”cuplati” de biserica trebuie sa confirme sub juramant ca sunt virgini, iar dupa nunta, ca se vor abtine de la relatii sexuale pentru minim 40 de zile.

Membrii Bisericii Unite o considera pe cea care  oficiat ceremonia, ”mama cea adevarata”, iar ceremonia consta intr-o recitare de patru juraminte, un schimb de inele si o binecuvantare cu apa sfintita. Fiecare cuplu promite sa duca o viata pura, urmand exemplul lui Rev. Moon si al sotiei sale (mentionati ca o ”familie adevarata”), sa creasca copiii in biserica si sa devina un ideal de familie care contribuie la pacea in lume.

enhanced-buzz-wide-16009-1361209383-3

Foto credit: DCL

Interesata? Te tinem la curent cu urmatoarea reuniune.

Intreg articolul pe http://www.buzzfeed.com/ellievhall/surreal-photos-from-a-moonie-mass-wedding

Lacramioara

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s