5 Stiluri de baza ale invitatiilor de nunta

Inca din primele etape ale planificarii, alegerea stilului invitatie tale iti permite sa fii cat de formal sau de creativ iti doresti sa fii in nunta ta. Si pentru ca alegerea invitatiilor nu e deloc o treaba usoara, am sa iti prezint pe rand cateva sabloane pentru o invitatie standard – formala (Classic Black Tie), o invitatie traditionala – cu ceva “in plus” (Vintage Hollywood), invitatii pentru o nunta informala (Casual Autumn), o nunta moderna, si o nunta cu destinatie – plaja. Sunt usor de recreat sau adaptat specificului stilului tau; fiecare sablon include sugetii pentru ce culori sa folosesti, cerneala, plicul si font-ul.

tulip border

1. Traditionala si formala

Invitatie formala 2

Foto credit: fashion-with-style.com

O nunta formala necesita o invitatie formala, care sa fie tiparita, simpla si eleganta. Formularea traditionala cu un scris simplu, pe un singur suport, poate fi accentuata printr-un aranjamet curat, serios, insotit de o monograma frumoasa, si culori sofisticate (nu iritante). Iti sugeraez sa folosesti o hartie grea, crem sau alb. Cea mai formala invitatie este considerata a fi invitatia plic inserata intr-un plic si mai mare cu adresa de trimitere. Plicul din interior trebuie sa aiba numele oaspetelui scris caligrafic. Gandeste-te la o livrare formala.

Invitatie formala 2

Foto credit: ohsobeautifulpaper.com

Classic Black Tie

Invitatie: Crem, impodobita cu margini aurii; Cerneala: Negru; Interior: Crem; Font: Edwardian Script

2. Traditionala – cu ceva “in plus”

Ca nunta ta sa fie considerata una “serioasa” nu e neaparat necesar ca invitatiile sa fie traditionale. Arata ca nunta ta formala are si ceva “energie” (dar fii atenta sa nu o transformi intr-una tematica sau ieftina). Unul dintre stilurile care mentine o nunta formala, dar in acelasi timp si cu personalitate este “Vintage Hollywood”. Sofisticata si glamour – stil la cote inalte!

hollywood2

Foto credit: ruffeledblog.com

Vintage Hollywood

Invitatie: Alb; Cerneala: Negru; Accente: umbre de roz cu accesorii sofisticare (cristale, pene, perle); Interior: Negru sau perlat/opal; Font: Copperlate Gothic

3. Non-traditionala si Casual

casualFoto credit: ellinee.com

Daca nunta ta este una ce merge “impotriva curentului” si se bazeaza pe a va distra de minune, lasa asta sa se vada si in stilul invitatiei. Pastreaza culoarea, logo-ul si fontul compacte; aceste elemente te vor evidentia ca fiind o gazda organizata.

Casual Autumn

Invitatie: Maro; Cerneala: Cupru; Accente: Culorile apusului; Interior: Tartan; Font: Freestyle Script

4. Chic si moderna

modern chic 3Foto credit: onewed.com

O invitatie moderna reflecta in sine originalitatea nuntii tale. Se bazeaza pe faptul ca iti folosesti personalitatea pentru a arata ca locatia si data nuntii nu sunt doar cuvinte pe hartie. O invitatie formala se poate transforma intr-una cu accente contemporane si moderne prin folosirea unor linii netede, o cerneala stralucitoare, dar si texturi lucioase.

Sablon pentru o nunta moderna

Invitatie: Alb lucios; Cerneala: Cositor sau negru; Accente: Sclipici, cristale; Interior: Cositor sau alb puternic lucios; Font: Whitney

5. Nunta cu destinatie 

d'ale blogului7

Foto credit: jadoredestinationweddings.com

Datorita naturii speciale a acestei nunti poti foarte usor sa mergi pe formal sau casual. Pentru o nunta pe plaja, alege sa trimiti mesajul intr-o sticla si nu printr-un plic. Scrie de mana o invitatie cu cerneala neagra pe hartie de culoare ivorie, ruleaza-o in forma de tub, si leaga-o cu o bucata de panglica. Introdu invitatia intr-o sticla curata si adauga scoici mici, cristale, nisip sau perle. Pune-i un dop de pluta si daca e posibil livreaza-o la usa invitatilor tai.

beach

Sablonul pentru nunta pe plaja

Invitatie: Alb; Cerneala: Verde sau albastru (culori oceanice); Accente: Bej; Interior: Verde sau albastru; Font: Bradley Hand ITC

autor: Adela

_

Reclame

3 gânduri despre “5 Stiluri de baza ale invitatiilor de nunta

  1. Pingback: Ce este un wedding planner/organizator de nunti si de ce ar trebui angajat | Amazing brides

  2. Pingback: Cum ajungi la nunta ta? Top idei de transport | Amazing brides

  3. Pingback: Top 8 idei de a iti personaliza tortul de nunta | Amazing brides

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s